wordpress themes.

Какви грешки да не допускате при озеленяване на двора

Като начинаещи градинари е напълно вероятно да допускате грешки в озеленяването на двора. За да се ограничат тези грешки, ще ви запознаем с някои от тях. Те не са фатални, но е добре да бъдат избягвани.

  1. Засаждане на растения, които бързо ще превземат пространството около къщата ви

Много от основните растенията изглеждат чудесно в началото,  но разочароват в по- късен момент. Обикновено причината за това е невъзможността да се предвиди размера на тези растения, в по- късен момент. Може да сте много ентусиазирани в началото и да сте изключително горди от това, че в средата на градината си имате този храст или онова дърво. Любовта ви в един момент ще се изпари и ще установите, че този храст или дърво се е превърнало в неудобство, защото заема ценно място без да създава някакво естетическа наслада. Тогава се стига до неприятно рязане на дървета и храсти.

Миниатюрните дървета са добър избор при подобни обстоятелства. Но определено не само височината трябва да е водеща при планирането на подреждането на двора ви.

  1. Използвате земни покривала и очаквате те да си свършат работата

Самото име е показателно за функцията :„земна покривка“. Расте ниско долу и се очаква да покрие земята, която преди това е била покрита с плевели. Добре е да изберете динамично растящо почвено покритие, което да поставите преди плевелите да са спечелили преимущество на терена. Избора на подходящо почвено покритие ника не е лесно. Много от хората, които са избрали английския бръшлян за земно покривало, са съжалили за това. С течение на времето това растение излиза от контрол.

Едни от най- изненадващите растения са тези, които виреят на сянка, развиват се много бързо и в един момент ефектът се обръща срещу вас.

  1. Прибързан и грешен избор на мулч

Оказва се, че е доста сложен избора на типа мулч, който е подходящ за вашия терен. С грешния избор може да донесе неприятни последици за двора ви. Един вид мулч, който е изключително добър за едни растения, може да бъде лош за други.

Например боровите иглички са много неподходящи за лехите с пълзяща мащерка. Вятърът заплита игличките в мащерката и разваля външния й вид.

Мулч от малки камъчета не трябва да се поставя на места, където не смятате да обработвате скоро. Камъчетата се забиват дълбоко в почвата и после е трудно да се вадят и ще ви затруднят при евентуалното почистване на градината.

  1. Неправилно планиране на позицията на растенията, което разваля пейзажа

Винаги планирайте разположението на всяко растение в зависимост от позицията на слънчевата светлина. Някои растения изглеждат чудесно, когато слънцето ги осветява отзад, а други са впечатляващи само, когато слънчевата светлина идва от страната на наблюдаващия.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Tumblr
Вы можете пропустить чтение записи и оставить комментарий. Размещение ссылок запрещено.

Добави коментар