wordpress themes.

Диета минус 10 кг -4 част

Намалете или изцяло премахнете консумацията на алкохол.

Алкохолът няма най-добър ефект върху черния дроб: пиенето на алкохол забавя естествения процес на изгаряне на мазнините от организма. Ако наистина искате, ограничете се до чаша червено вино. Разбира се, случайният коктейл няма да изложи на риск цялата Ви диета, но както и в много други ситуации, умереността тук е много важна за здравето и за диетата Ви.

 

Избягвайте стреса.

Може да звучи странно, но поради стреса получавате допълнително тегло, т.е. напълнявате, когато сте стресирани. Не само, защото в проблемната ситуация изхабявате много нерви, за да издържите. Когато изпитате стрес, тялото Ви освобождава много хормони, които водят до промени в метаболизма Ви.

Получавайте ежедневната си порция слънце

Прекарването на повече време на слънце и свеж въздух Ви прави по-щастливи (единствено не забравяйте за водата и слънцезащитните продукти, които трябва да са с Вас).

Тялото се нуждае от витамин D, който се образува в кожата под действието на ултравиолетова радиация. Поради стреса, тялото започва да произвежда все повече и повече кортизол, като по този начин допринася за натрупването на мазнини. В същото време витамин D противодейства на този хормон, плюс това той Ви дава повече нова енергия за деня.

Яжте по-малко сол.

Поради факта, че сте склонни да консумирате солени ястия, тялото Ви започва да задържа вода. В резултат на това получавате подут корем. Опитайте се да намалите количеството сол в диетата си. Това ще донесе много ползи за Вас.

Направо изхвърлете солта. Като начало поне спрете да купувате солени закуски. Солта задържа вода в тялото Ви, следователно ще имате оток и торбички под очите.

Наслаждавайте се на тренировките си.

Ако не получите радост от процеса, в който сте, това няма да доведе до нищо добро.

Ето защо е важно да изберете упражненията, които наистина 1харесвате. Обичате ли да танцувате? Танцувайте! Повече предпочитате фитнес или аеробика? Купете си абонамент и посещавайте редовно залата! Кънки, бадминтон, футбол ….  Изберете какво харесвате най-много, как обичате да се разтоварвате, тренирайки. И тогава всичко ще си дойде на мястото!

Всеки ден, като се връщате от работа, намирайте начин да ходите пеша, така че да можете да ходите с добро темпо поне 30 минути. Ако бягате, тогава бягайте, но не във фитнес залата на пистата, а навън, на въздух. Чистият и свеж вятър ще подобрят тена на лицето Ви, лек тен ще помогне да имате още по-здрав вид.

За да изглеждате и за да се чувствате добре, трябва да ядете правилно и да пиете повече вода, да спрете да пушите и да мислите позитивно. Това е максимална програма, която не може да бъде завършена за 10 -20 дни. Но дори едно нещо от списъка ще добави точки към Вашето здраве, привлекателността и благосъстоянието Ви. Не губете напразно време, започнете!

Източник: блог за отслабване

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.