wordpress themes.

Защо базовите масла за подходящи за нас?

Натуралните масла с природен състав са древно лечебно средство в народната медицина. Днес те са популярни, заради своите забележителни ползи в сферата на красотата.

Етеричните био масла ефикасно спомагат в заздравяването и справянето с различни кожни проблеми, както и с укрепването на косата и здравето на ноктите.

Техният чист състав е свидетелство за благоприятното им влияние, без оказването на странични нежелани ефекти.

Ето защо и за какво базовите масла са подходящи:

Ползи за коса и нокти

Етеричните масла имат мощни заздравителни и укрепващи свойства. Върху ноктите, те изграждат стабилна горна повърхност, която защитава от наранявания или счупване. Маслата с натурален произход придават устойчивост и здравина на ноктите, като същевременно стимулират техния растеж.

Маслата с природен състав действат благоприятно и върху косата. Те ефикасно спомагат за възпрепятстването на косопада и проблеми със скалпа. Етеричните масла имат силни регенериращи свойства, като стимулират растежа на косата и заздравяват косъма. Те още придават блясък, еластичност и мекота.

Такова етерично масло е маслото от кимион, което проявява силни подхранващи, регенериращи и заздравяващи свойства. То възстановява здравината и укрепва структурата на косъма и ноктите. То се прилага локално върху уязвимите зони или по дължината на косата.

Маслото от авокадо проявява силни заздравяващи свойства, като лекува лющещ се и сух скалп. То има мощно антибактериално действие, което дава редица ползи при различни типове дерматит на скалпа.  Маслото от авокадо успешно укрепва здравината и растежа на ноктите. То се прилага по дължината на косата или върху нокътната плочка.

Здраве за кожата

Базовите масла са ефикасно средство за подхранване на кожата и възстановяване на нейното оптимално здраве. Те притежават силни природни свойства, които извличат хранителни вещества и минерали, и ги прилагат върху кожата. Базовите масла са натурални продукти, с които да доставите пълноценна грижа за своята кожа. За да подействат върху кожата, те се прилагат локално върху лицето и тялото.

Маслата с природен състав овлажняват и подхранват кожата в дълбочина. Те действат особено благоприятно върху външния слой на кожата – епидермисът, като му спомагат да абсорбира полезни вещества. Базовите масла проявяват мощни регенериращи свойства, като премахват несъвършенствата, спомагат за почистването на кожата и изравняват нейния тен.

Базовите масла още притежават антиоксидантни и антимикробни свойства, като премахват токсините и свободните радикали, и лекуват възпаления като псориазис, акне, екземи, суха или мазна кожа. Природните масла се борят с възпаленията, като същевременно подхранват в дълбочина и възстановяват еластичността на кожата. Те забавят процесите на стареене и поддържат свежия младежки вид на кожата.

Сред най-ефикасните козметични базови масла са маслото от авокадо, което проявява силни противовъзпалителни, подхранващи и антиоксидантни свойства. То овлажнява и подхранва интензивно кожата, премахва несъвършенствата и придава еластичност. Други полезни базови масла с мощно благоприятно действие върху кожата са маслото от пореч, маслото от черен кимион, маслото от моринга, маслото от нийм и др.

Да обобщим с няколко думи:

Базовите масла са ефективно лечебно средство, което се открива в традиционната народна медицина, а днес служи за полезен и благоприятен продукт за доставяне на незаменима грижа за ноктите, косата и кожата.

Маслата с природен състав спомагат за укрепването и заздравяването на структурата на ноктите и косата. Те ускоряват техния пълноценен растеж и ги предпазват от увреждане.

Базовите масла оказват безценни ползи и в грижата за кожата. Те я подхранват в дълбочина, хидратират я, почистват я от замърсявания и възстановяват нейната еластичност, като забавят процесите на стареене.

Източник: https://eteriko.bg/

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.