wordpress themes.

Искам да отслабна. Как да разбера коя е точната диета?

iskam_da_otslabnaОтслабването в голяма част от случаите се обвързва с диета или спазване на някои хранителни правила.

Започването на диета може да се превърне в голяма отговорност. Ето защо е важно да изберете тази, която отговаря на вашите нужди, а с толкова много видове диета е нормално да се чувствате леко объркани.

Преди да започнете диета, трябва да си зададете някои важни въпроси. Вероятно най-доброто нещо, което може да направите, е да изберете хранителен режим, който ще се съчетае добре с начина ви на живот.

Колко време имате?

Много диети включват ежеседмични срещи със специалисти, които ви наблюдават. От една страна това ви помага да останете мотивирани, но ако не разполагате с много време, може да се превърне в проблем и затова съветът е да се спрете на диета, която отговаря на нуждите на вашето време (и физиологичните ви нужди).

Ако сте много заети идеалната диета е такава, която отговаря на вашите нужди и ритми. Има и други решения като интензивната програма за отслабване, предлагана от ЛъкиФит, която комбинира ефективност и ефикасност в кратък период от време, запазвайки здравето на организма.

Обичате ли да готвите?

Ако отговорът е да, тогава най-добрият избор е да запретвате ръкави с нискокалорични рецепти. Важно е да следвате рецептите буквално, без да добавяте допълнителни съставки и измервайки точно количествата. Ако не го направите, може да усвоите повече калории, отколкото си мислите!

Ако отговорът е не, тогава ще трябва да внимавате какво купувате, когато отидете до магазина или да помислите за това как е приготвена храната (балансирани порции със здравословни хранителни вещества).

 

Малко са тези, които отговарят с „Не“ на този въпрос. И все пак ние трябва да имаме предвид, че често много бързото отслабване води до наддаване на теглото също толкова бързо. Затова вие трябва да избегнете всички тези диети, където се губят много малко калории. Да сваляте средно от два до четири килограма на месец е повече от достатъчно (и здравословно за тялото ви), освен ако не изберете бързото влизане във форма с помощта на специалисти, които да ви напътстват.

Може ли да се справите с всичко сами?

Да разполагате с подкрепата на професионалист играе решаваща роля в диетата ви, дори и да не чувствате нуждата му. Затова най-добре е да се доверите на лекар-специалист, който е готов да следи процеса и да отговаря на вашите нужди, а не някой, който просто ви казва „какво да ядете“ на лист хартия.

Разрешени въглехидрати, забранени въглехидрати

До преди няколко години беше модерно да се забраняват напълно въглехидратите от масата, подхранвайки убеждението, че това е метод за здравословно отслабване. В действителност, премахването на тази важна хранителна група за тялото ни, може да има последици за здравето ни в дългосрочен план.

Най-добрият начин да се справите с една диета е да ядете от всички хранителни групи като обръщате внимание на порциите и калориите.

Каквато и диета да изберете е важно да се съобразите с вашите специфики и да се консултирате със специалист, това са две от задължителните стъпки. По-добре да избягвате „чудотворните” диети.

Диета без усилия или с твърде много жертви винаги ще бъде неефективна и вредна, дори хапчетата и „магическите отвари“ няма да действат наистина. Да се обърнете към тези, които знаят повече от вас е най-добрият избор.

 

Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Добави коментар