wordpress themes.

Маслата и връзката им с имунитета

 

Преди векове народната медицина се е уповавала изцяло на природните богатства в лечението на различни болести и грипове.

Днес естествените лечебни средства запазват своята ефективност и благоприятно влияние върху здравето на организма.

Натуралните масла с естествени съставки са все по-популярен и оптимален начин за изграждане на здрава имунната система, без странични ефекти.

Каква е връзката между маслата и качеството на имунитета?

Защитни функции

Натуралните масла притежават изцяло природен състав, който е синергия между различни билки, подправки и други растения. Етеричните масла съдържат богатство от витамини, минерали и антиоксиданти, които образуват здрава защита на имунитета.

Натуралните масла създават бариера, която възпрепятства навлизането на бактерии, инфекции, вируси или грипове. Те подсилват имунната система и обезопасяват здравето по време на предизвикателни атмосферни условия.

Сред съставките на натуралните етерични смеси са билки и растения като лавров лист, евкалипт, мента, лимон, мелалаука, кокосово масло, равенсера, кардамон и др.

Грижа за дихателните пътища

Една от най-съществените връзки между натуралните масла и имунната система е укрепването на дихателната система. Заради богатия си природен състав, маслата оказват силен пречистващ ефект, който действа върху дихателните пътища.

Маслата с естествен произход укрепват здравето на дихателните органи, като възпрепятстват навлизането на различни вредители и замърсители. Натуралните масла успокояват дихателните пътища и ефективно потискат проблеми като кашлица или други дихателни проблеми.

За да окажат положителното си успокояващо въздействие, натуралните масла се прилагат локално върху гърдите или крайниците, за да сведат до минимум отрицателните ефекти от атмосферните условия.

Посетете онлайн магазина на eTERIKO като кликнете изображението по-долу:

Етерични масла

Защита на крайниците

Най-уязвимите места от тялото, които осигуряват надеждна среда за разпространение не грипове и вируси, са именно крайниците.

Натуралните масла успяват да подпомогнат имунната система, като осигуряват защитна бариера на крайниците и задържат топлината по време на тежки климатични условия.

Билките и растенията в състава на етеричните смеси и масла имат затоплящ и ободряващ ефект, който укрепва крайниците и възпрепятства развитието на грипове или вируси.

Емоционално здраве

Състоянието на имунната система е пряко свързано с качеството на емоционалното състояние. Етеричните масла и смесите с натурален произход доказано подпомагат психологическото здраве, като потискат умората, стреса, безпокойствието и депресията.

Маслата с естествен произход се грижат за имунитета, като ободряват, възстановяват енергията и презареждат организма. Те имат свойството да успокояват и да внасят релаксиращо усещане. Етеричните смеси възвръщат емоционалния баланс се справят създават положителна енергична среда.

Здравето на имунната система е неразривно свързано с емоционалното състояние. При наличие на стрес, организмът става по-уязвим за пропускане на грипове, инфекции и вируси. Натуралните масла подсилват здравето на организма, но и се преборват ефективно с различни психологични разстройства и неразположение.

Да обобщим с няколко думи:

Натуралните масла имат важно предимство пред останалите лечебни средства, а именно -техният чист и богат растителен произход.

Етеричните масла и смеси доставят комплексна грижа на тялото и организма, като образуват защитна бариера срещу бактерии и други вредители. Те подкрепят здравето на имунитета и като се грижат за оптималното емоционално състояние.

 

Маслата се свързват със  състоянието на имунната система, като подпомагат здравето на крайниците и осигуряват почистване и висока защита на дихателните пътища по време на сурови климатични условия.

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.