wordpress themes.

СКРИТИТЕ КАЛОРИИ В ХРАНАТА НА ЛЕТИЩЕТО

СКРИТИТЕ КАЛОРИИ В ХРАНАТА НА ЛЕТИЩЕТО

Дори и привидно леката междинна закуска на летището може да добави 1700 калории към дневната ви дажба. Въпреки че изборът на места за хранене на летищата във Великобритания се е променил към по-добро, повечето от пътниците на различни авиокомпании все още се отправят към заведенията за бързо хранене. А това е точно в обратната посока на строгата диета, която са пазели до този момент, за да изглеждат добре, с тайната надежда да зашеметят всички на басейна в своя хотел, в ресторанта, на плажа, по улиците на града и къде ли още не.

На летището можете да попаднете на много скрити количества калории, за които е добре да знаете и съответно да избягвате.

 

Бъргър с картофки: 1700 калории

 

Един от най-калоричните избори на летището е менюто с двоен бъргър. В него има две огромни парчета месо, в комбинация с кошмара на всички диетолози – пържените картофки. Общата калоричност на това меню е само с 300 по-малко от средната дневна доза.

 

Добре скрити 1040 калории – Cornish Pasty

 

Можете ли да си представите, че има нещо по-калорично от два Биг Мака от МакДоналдс? Е, има и то се предлага на летището Гетуик. Нарича се Cornish Pasty и е нещо между пирожка и калцоне. Макар и да не изглежда калорийна бомба, всъщносте.

 

Чийз сандвич с шунка – 708 калории

 

Не мислете, че сандвичът е кой знае колко по-лека закуска от алтернативите в заведенията за бързо хранене. Напротив, традиционният сандвич с яшунка има 183 калории повече от чийзбургер и малки картофки в МакДоналдс.

 

И кафето ли?

 

Хората, които искат да запазят фигурата си и да не се отдават на скрити калории, трябва да гледат енергийността не само на храните по летищата, но и на напитките. Те също могат да бъдат много калорични. За сравнение в Costa можете да си купите точно 384 калории, поръчвайки си чаша Лате Крем Брюле. Любителите на шоколада пък трябва да са наясно, че топлият шоколад от Caffe Nero ще им струва нито повече, нито по-малко от 424 калории.

 

Специалистите твърдят, че обикновено хората, които са тръгнали на почивка са в състояние да изхарчат точно толкова пари, колкото са спестили от евтини самолетни билети, без да им мигне окото. Същото важи и за калориите – колкото калории са спестили по време на строга диета, за да изглеждат добре по време на ваканцията си, толкова могат и да натрупат от разнообразието от скрити калории по летищата.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.