wordpress themes.

5 ефективни упражнения за отслабване в ханша и коремната област при дамите

Тренировките често имат една цел преди всички останали – това е да се редуцира теглото и да се „извае“ спортната фигура.

Разбира се, бързината на резултатите и ефектът от упражненията зависят от много други фактори, които ще споменем в текущата статия.

Ще се съсредоточим главно върху това кои са петте най-добри упражнения за отслабване в проблемите области като ханша и корема, и как да ги практикуваме за най-добри резултати.

Но първо, да поясним…

Редуцирането на теглото не става за няколко дни или седмица. Приблизително, за да свалим един килограм телесна маса, това означава, че трябва да изгорим 3600 калории.

Но, нещата не привършват дотук. Много често жените разчитат на бързите диети, които в повечето случаи редуцират натрупаната вода в тялото и мислят, че отслабват активно.

Веднага след връщане към старите навици, килограмите се „лепват“ отново, а това е добре познатият йо-йо ефект.

За да се гори мазнина от тялото и да се стегнат проблемите зони трябва постоянство, хранителен режим, който да доставя всички необходими макроси и калории за деня, като същевременно е в лек дефицит.

По този начин тялото ще гори повече мазнини, или с други думи, ще ги използва за енергия по време на тренировка.

Упражненията по няколко пъти в седмицата и добър хранителен режим могат да направят чудеса.

Разбира се, при някои дами резултатите ще дойдат по-бързо, при други по-бавно, защото метаболизмите и навиците на хората са различни.

Това не трябва да ви отчайва, а точно обратното – да ви мотивира. Останете с нас, за да разберете, които упражнения можете да практикувате, за да влезете във форма и да постигнете резултати, които ще останат във времето.

Спортно ходене

Спортното ходене е спорт, който може да ес практикува от хора с наднормено тегло или напълно начинаещи. Тук самото ходене е по-интензивно, като километрите, които е изминавате трябва да се увеличават във времето. При спортното ходене има почти минимални варианти за контузии, а ставите няма да се натоварват толкова много. А сега, нека да преминем на следващото ниво.

Бягане

Бягането е най-ефективният метод за редуциране на теглото. То гори доста калории, като мобилизира мускулатурата на цялото тяло, повишава тонуса и издръжливостта.

Разбира се, преди бягане трябва да загреете добре, а относно разстоянията – те трябва да са премислени добре според вашата подготовка и опит с тренировките. Започнете с малко и увеличавайте постепенно, а резултатите няма да закъснеят.

Естествено, за бягането е нужна и добра спортна екипировка, така че ако имате нужда от дамски екипи или дамски анцузи, то разгледайте тук: https://point1.bg/damski-antsuzi/

Клекове

Истина е, че някои дами клякат с по-голяма тежест от мъжете, но това не е състезание, а по-скоро упражнение, което може да бъде полезно за цялото тяло, не само краката.

Клекът е считан от много за „краля на упражненията“. С него можете да изградите мускулна маса, да изваете глутеусите, да горите мазнини от цялото тяло и да стегнете коремните мускули.

Изпълнението на клек с тежест трябва да е правилно, за да няма контузии, които понякога са фатални.

Започнете да практикувате клекове без тежест и когато сте готови, можете да започнете с леки тежести, а след това да надградите.

Мъртва тяга

Също много важно упражнение, което се извършва в повечето случаи с лост и тежести.

Мъртвата тяга може да се прави с дъмбели, гирички, лост от лежанка и ластици, като упражнението наподобява навеждане с изправен кръст и гръб, след което се изправяте до първоначалната форма.

Тук идеята е да се активират много мускулни групи, като се натоварва гърба, краката, корема, ханша, дори и трапеца в тялото.

Правете мъртвата тяга с по-малки тежести и покачвайте постепенно. Тя е отлично упражнение за мобилност, за отслабване и градеж на мускулна маса, но неправилното изпълнение може да донесе повече негативи.

Хийт тренировки

Хийт тренировките са вид тренировка с по-малко почивка, като обикновено се тренира цялото тяло. Дамите могат да практикуват коремни преси, лицеви опори, гирички и клекове без тежест, като за по-кратко време се извършват няколко вида упражнения с почти минимална почивка.

По този начин организмът се натоварва повече и активира процеса на изгаряне на калории.

За финал

Естествено, съществуват стотици упражнения за отслабване при дамите, като винаги е важно да се изпълняват правилно, да има балансирана диета, да получавате достатъчно сън и да правите почивки между тренировъчни дни.

По този начин мускулите ще се възстановяват правилно и вие ще достигате до целта си по-бързо, колкото и индивидуален този процес да е.

 

 

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.