wordpress themes.

Как да приемаме аминокиселините

Любопитно е, че дори да не приемате аминокиселините под формата на хранителна добавка, то индиректно приемането става чрез консумираната храна, предимно когато е наситена с белтъчини.

Също така е важно да знаете, че белтъчният прием е равен на до 2 грама на телесното тегло в зависимост от целите, които следвате…

Не рядко се случва и този грамаж да бъде превишаван, но това не е препоръчително според фитнес инструктори и диетолози.

Ако сте решили да приемате хранителни добавки, то от 2 до 4 грама дневно са напълно достатъчни.

Установено е, че тази пропорция е напълно достатъчна за набавянето на аминокиселини за тялото, необходими за доброто храносмилане и получаването на добър биологичен синтез.

Друг важен фактор е, че трябва да приемате и достатъчно калории, когато приемате аминокиселините. Причината за това се крие в това, че съществува опасност клетките да използват аминокиселините за гориво, вместо като структурни единици.

Още един любопитен факт, в случай че спортувате, е това, че повечето атлети и спортисти приемат до половин час след тренировка аминокиселините. Точно в момент, в който организмът е по-склонен да обработва пълноценно приетите вещества.

В обобщение, трябва да знаете и какви са точно видовете аминокиселини…, те биват:
Основно могат да бъдат разделени на две категории – незаменими и заменими

Незаменими са:
Метионин
Треонин
Триптофан
Изолевцин
Левцин
Лизин
Други

Заменими са:
Аланин
Аргинин
Аспарагин, познат още като аспарагинова киселина
Глутамат
Глутамин
Глицин
Пролин
Други

В Интернет съществува доста полезна информация за всички аминокиселини и препоръчваме да се запознаете в детайли с всеки един от тях, в случай, че решите да приемате. Много е важно да се обърнете и към специалист, който да Ви даде подробна информация за хранителните добавки и подробности относно това, дали наистина са Ви необходими и кои точно да ползвате.

Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Добави коментар