wordpress themes.

Работещи диети за бързо отслабване – когато искате мигновени резултати

Има толкова много видове различни диети за бързо отслабване, но само някои от тях ще дадат резултати при вас. Като цяло има изключително голямо разнообразие от диети с акцент върху намаляване на въглехидратите, увеличаване на мазнините, увеличаване на протеините и още много вариации. Но за да установите коя е най-добрата за вас трябва да знаете кои диети са конкретно насочени към бързо отслабване. Е, ако сте готови, да продължаваме напред!

Диети за бързо отслабване 1  – 3-дневна военна диета

Да, определено ако искате бързи резултати трябва да имате дисциплинираност като на войник! За толкова кратък период не може да станат чудеса, но все пак може да имате нормален напредък.

Тридневната военна диета, наричана и само тридневна диета, е бърза програма за отслабване, която включва три дни с много специфичен план на хранене, последван от четири дни на по-малко ограничителен, нискокалоричен план. Привържениците на плана твърдят, че можете да свалите до 10 килограма на седмица с този вид диети за бързо отслабване, докато ядете храни от точно определен списък. Според създателите на диетата, тя комбинира специфични храни по начин, който засилва метаболизма и изгаря мазнините, така че нека да преминем към правилата.

Военната диета е комбинация от нискокалорични, химически съвместими храни, предназначени да работят заедно и да задействат отслабването според уебсайта на самата диета.  По време на тридневния режим ще следвате конкретен план в, след което ще имате четири почивни дни. В почивните дни трябва да се ограничите до 1500 калории, за предпочитане от здравословна храна. Ето по-подробно разглеждане на тридневния план:

Ден първи (1400 калории)

Закуска: една филийка тост с 2 супени лъжици фъстъчено масло, половина грейпфрут и черно кафе или чай;

Обяд: една филия хляб или тост, половин чаша риба тон и черно кафе или чай;

Вечеря: 100 гр. месо, една чаша зелен фасул, половин банан, една малка ябълка и 1 топка ванилов сладолед.

Ден втори (1200 калории)

Закуска: една филийка тост, половина банан и едно варено яйце;

Обяд: 1 чаша извара, едно твърдо сварено яйце и пет солени бисквити;

Вечеря: Пилешка пържола около 150 гр., 1 чаша броколи, половин банан и 1 топка ванилов сладолед.

Ден трети (1100 калории)

Закуска: една филия чедър, една малка ябълка и пет солени бисквити;

Обяд: една филия хляб или тост + едно варено яйце;

Вечеря: 1 консерва риба тон, половин банан и… този път без сладолед.

Да, определено изглежда супер ограничително, но за толкова кратък период си трябват рестриктивни мерки. Може да приемате чай и вода неподсладени колкото искате. Ето и кратък списък на позволените храни, както и забранените:

Подходящи храни

 • Черно кафе
 • Ванилов сладолед
 • Банани
 • Яйца
 • Извара и сирене чедър
 • Хляб или препечена филийка
 • Броколи
 • Ябълки
 • Риба тон
 • Грейпфрут
 • Зелен боб, леща, киноа
 • Месо – пилешко, пуешко, телешко

Неподходящите храни и напитки, които не трябва да присъстват в тридневната диета, са алкохол, млечни продукти или сметана (към кафето), захар. И помнете, че трябва да се придържате към количествата.

Диети за бързо отслабване 2 – Грейпфрут диета

Сигурно вече се досещате каква е основата на тази диета. Диетата с грейпфрут съществува от десетилетия в различни версии, които обикновено са изключително ограничаващи и обещават голяма загуба на тегло за кратки периоди от време. Вярно е, че грейпфрутът е питателен плод и по време на грейпфрут диетата ще разберете дали може да ви помогне за отслабване наистина.

Въпреки че съществуват много версии, основната идея на диетата с грейпфрут е да се консумира грейпфрут преди всяко от трите хранения за деня в продължение на 10 до 14 дни. В допълнение, има ограничителен план на хранене за тези три хранения, който намалява много храните и калориите.

Подходящи храни

Грейпфрут

Като крайъгълен камък на тази диета, порционният размер е половин грейпфрут или 200 мл. сок от грейпфрут. Можете да закупите и грейпфрут под формата на капсули, но най-добрият вариант е да го хапвате като плод или на изцеден сок. Консумирайте преди да започнете с основното хранене.

Яйца и бекон

Някои форми на диетата изискват да се яде по два яйца и две лентички бекон всеки ден за закуска (след грейпфрута).

Месо

Обядът и вечерята на диетата с грейпфрут се състоят от готвен порция месо заедно със зеленчуци. Диетата не прави разлика между постните протеини и тези с много наситени мазнини и не ограничава размера на порцията.

Салата и варени зеленчуци

Наред с месото консумирайте салата или варени зеленчуци (някои версии посочват само червени или зелени зеленчуци). В повечето случаи е разрешен всякакъв вид салатен дресинг, без такъв, който съдържа мед (той е богат на захар).

Неподходящи продукти са зърнени и нишестени храни, както и всичко, което съдържа захар. Млечните продукти също са аут от грейпфрут диетата, освен ако не става дума за каничка мляко към кафето.

Тук имате малко по-голяма свобода, тъй като може сами да изработите режима си. Закуската може да се състои от яйца и бекон, на обяд плод или месо, а вечерята голяма купа със салата и пържола. Не е ясно дали рибата е позволена, така че по-добре я ограничете. И не забравяйте за грейпфрута преди всяко от храненията, той е основата на режима.

Диети за бързо отслабване 3 – Пречистване и отслабване с джусинг

Прочистването със сокове е вид детокс диета, която включва консумация на зеленчукови и плодови сокове за кратък период от време, като например един до три дни. Има много различни разновидности на режима. Някои от тях включват домашно приготвен сок, приготвен от пресни плодове и зеленчуци, получени чрез сокоизстисквачка или пулверизирани в блендер, докато други изискват закупени от магазина сокове. Някои програми включват една или повече на брой напитки от типа на смути дневно, за да осигурят протеини, мазнини и други хранителни вещества за енергия и контрол на глада.

Концепцията за приготвяне на сок от плодове или билки за ползи за здравето се използва през вековете. След изобретяването на първата съвременна машина за сокове през 30-те години на миналия век, практикуващите алтернативно здраве започват да препоръчват сокове като лек за редица заболявания. Плодовете и зеленчуците са богати на витамини и минерали и сокът съдържа тези хранителни вещества, което ги прави по-лесни за храносмилане. Освен за отслабване, плодово-зеленчуковите сокове помагат за пречистване от токсините и отпадъците.

Как работи джусингът

По време на пречистване или пост само на сок се препоръчва да се пие само сок или смути за продължителността на почистването, което обикновено е един до три дни. Типичният детокс с джусинг има три важни етапа:

 • Приготвяне: За три до пет дни преди почистването постепенно ще премахнете определени храни, като кафе, рафинирана захар, месо, млечни продукти, пшеница, алкохол и никотин, за да намалите главоболието, желанието и други симптоми на умора. Също така се препоръчва да увеличите приема на пресни зеленчуци, плодове и течности по време на предварително почистване;
 • Почистване: За един до три дни от действителното очистване се препоръчва да се пие поне 220 мл. сок или пюре, като поне половината е зелен зеленчуков сок;
 • След джусинг: След като той приключи, се препоръчва да се яде леко в продължение на няколко дни, като постепенно се добавят храни. Например, на ден 4 ще добавите закуска, на ден 5 обяд и на ден 6 вечеря;

Препоръчителни храни

Суровият, органичен сок е ключовият компонент на прочистването. Хранителните вещества, фитохимикалите и антиоксидантите са в лесно усвоима течна форма.

Веган, безглутенови ястия и закуски могат да бъдат включени за хора, които имат нужда от повече енергия и повече вещества. Смутитата и веган храните могат да бъдат включени или заместени с по-нежни почистващи сокове. Стайна температура или хладка вода може да се консумира между всеки сок или храна за насърчаване на детокс ефекта.

В списъка на позволените храни влизат суров пресен сок, приготвен от плодове и зеленчуци, бадемово мляко, вегетариански храни без глутен, зеленчуков бульон, сурови зеленчуци – чушки, моркови.

Неподходящи са млечни, месни храни, сладки и храни със захар, кофеинови и алкохолни напитки.

Примерен ден за 3-дневно почистване със сокове

След събуждане: Хладка вода с изстискан пресен лимонов сок;

8–9 ч.: Зеленчуков сок със зелени (спанак, маруля, зелена салата, рукола);

10: 30–11: 30:00 ч. Сок (или смути);

1–2 ч.: Сок (или смути /почистваща храна);

3–4 ч .: Сок като например комбинация от цвекло, морков, ябълки;

5–6 ч.: Сок (или смути /почистваща храна);

6–8 ч.: Смути с бадемово мляко или друго растително мляко.

Диети за бързо отслабване 4 – Диета Аткинс

За финал сме оставили нещо познато, но проверено във времето и работещо. Така че по пътя към вашия избор сред всички тези диети за отслабване може да решите да заложите на нещо по-сигурно. В такъв случай режимът на Аткинс ще ви допадне.

Диетата на Аткинс е създадена от д-р Робърт Аткинс, кардиолог, чийто интерес към здравословните ползи от диетите с ниско съдържание на въглехидрати за първи път е представен в книгата от 1972 г. „Диетична революция на д-р Аткинс “. Диетата включва четири фази, като се започне с много малко въглехидрати и се яде прогресивно повече, докато стигнете до желаното тегло.

В първа фаза, например, ви е позволено 20 грама дневни ‘нетни въглехидрати’, 12 до 15 от тях ‘основни зеленчуци’ с високо съдържание на фибри като рукола, чери домати и брюкселско зеле, според традиционния план на Аткинс .Това се препоръчва за максимално отслабване.

Други два варианта на диетата, Аткинс 40, за които компанията твърди, че са препоръчителни за хора, които имат за сваляне не повече от 20 кг. и Аткинс 100, план подходящо за поддържане на текущото тегло, имат начална точка на 40 грама и 100 грама нетни въглехидрати на ден съответно.

Най-общо казано, теорията е, че ограничавайки въглехидратите, тялото ви трябва да се обърне към алтернативно гориво, наречено кетони. Така че захарите и ‘обикновените нишестета’ като картофи, бял хляб и ориз са забравени, а протеините и мазнините като пилешко, месо и яйца се приветстват.

Но намаляването на общите въглехидрати не е всичко, което е важно за Аткинс. Ограничаването на въглехидратите, които приемате по всяко време, също е в плана за отслабване. Едно хранене с въглехидрати изпълва кръвта с глюкоза, твърде много, за да могат клетките да използват или да съхраняват в черния дроб като гликоген. Къде свършва тя? Като запас под формата на мазнини.

По отношение на гъвкавостта на плана, Аткинс 100  позволява да ядете най-голямо разнообразие от храни в началото, разпределяйки 100 нетни грама въглехидрати през целия ден. Ето как изглежда менюто:

 • Минимум от 12 до 15 грама нетни въглехидрати на ден от зеленчуци;
 • Три порции протеин със 110-170 гр. всяка;
 • Две до четири порции добавена мазнина на ден;

Останалите 85 грама нетни въглехидрати идват от храни като бобови растения, ядки или семена, плодове и зеленчуци с по-високо съдържание на въглехидрати и пълнозърнести храни.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Tumblr
Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.