wordpress themes.

Класическа нискокалорична диета

Натрупали сте допълнителни килограми през зимните месеци? Предстоят летни такива, а Вие все още не сте във форма и се тревожите, че ще трябва да поакжете паласките си по плажовете в България и чужбина? Е, време е да влезнете във форма.

По отношение на нискокалоричната диета, важно е да се знае, че тя въздейства върху метаболизма и помага да се елиминират масните натрупвания, които се считат за излишни.

Ето и примерни храни:

Супи
До 300 грама на хранене. Да бъдат приготвени от различни зеленчуци с картофи или зърнени храни: супа, борш, цвекло. 3 пъти седмично на бульон с ниско съдържание на мазнини, месо или риба със зеленчуци.

Млечните продукти са забранени. Тестени изделия, картофи, зърнени храни – разрешени.

Месо
До 150 грама на ден. Телешко, заешко, пилешко, пуешко, нетлъсто свинско и агнешко месо, основно варени, задушени, печени големи и малки парчета. Месо пържено след завиране. Желирано говеждо месо. ЗАБРАНЕНО – тлъсти меса, гъска, патица, кренвирши и други разнородни.

Риба
Нискомаслените видове по 150-200 грама на ден. Варени, печени, пържени. ЗАБРАНЕНО: мазнини, осолени, пушени, консервирани в олио, яйца.

Млечни продукти
Мляко и млечни напитки с ниско съдържание на мазнини. Заквасена сметана – в едно ястие. Ниско съдържание на мазнини, извара, и 9% мазнини (100-200 грама на ден). Нискомаслено сирене – малка консумация. ЗАБРАНЕНО: Високомаслено мляко, сирене, топено сирене, масло.

Яйца
По две на ден. Варени, или на омлети. Омлет със зеленчуци. Бърканите – забранени

Зеленчуци
Всички зеленчуци са позволени, зеле, репички, марули, тиквички, домати, краставици и други. Забранени са маринованите и посолени зеленчуци.

Сосове и подправки
Доматен сос, гъбен сос с оцет. Забранени са мазни и пикантни сосове, майонези, всички подправки.

Напитки
Чай, черно кафе с мляко, но задължително без захар. Неподсладен сок. Забранено – сладки сокове, какао.

Мазнини
Масло (ограничена) и растително масло – в ястия. Не гответе с олио. Опитайте със зехтин.

Не консумирайте никакъв алкохол по време на диетата, както и ограничете консумацията на сол до минимум.

Можете да коментиратеи в нашият сайт.

Добави коментар